Friday, July 24, 2009

Siapa Pengkhianat Bangsa??

UMNO lah pengkhianat bangsa. Jawapanya mudah dan tepat. Pengkhianat bangsa ini yang mengahapuskan tulisan jawi yang turun temurun digunakan sebagai tulisan pengantar dari muka bumi Melayu. Tak cukup dengan itu, mereka gadai pula Bahasa Melayu untuk PPSMI yang memenuhkan poket kroni-kroni mereka.

UMNO bukan sekadar mengkhianat bangsa, malah lebih berat mereka mengkhianat agama. Masjid-masjid, surau-surau dirobohkan. Mereka jugalah yang menggalakan maksiat di muka bumi negara yang agama rasminya Islam. Pusat-pusat hiburan, kedai-kedai judi merekalah yang luluskan lesenya.

UMNO merupakan pengkhianat bangsa Melayu apabila mereka memutuskan untuk merampas kerajaan negeri Kelantan. Satu-satunya kerajaan negeri Melayu yang bersungguh melaksanakan dasar Islam dalam pentadbiranya. Mereka lebih cemburu apabila kerajaan Kelantan menampakan prestasi yang baik dikalangan rakyat. Kelantan menjadi contoh negri yang demokrasi apabila keadilan diberikan tanpa mengira kaum.

UMNO memang pengkhianat bangsa Melayu. Tanah-tanah rizab Melayu banyak yang dijual kepada pengusaha-pengusaha untuk dimajukan. Tanah itu akhirnya tergadai untuk kepentingan tauke-tauke kaya dan kepentingan pengkhianat bangsa ini.

UMNO mewujudkan ISA untuk kepentingan mereka. Kononnya ISA untuk kepentingan negara,  tapi mereka yang ditahan adalah individu yang menggugat UMNO. Dalam sejarah penahanan ISA, Melayulah yang banyaknya ditahan. Bagi Melayu yang menyokong akta ini, anda menyokong penindasan terhadap kaum Melayu. Layaklah untuk bersama dengan pengkhianat bangsa.

UMNO DULU, KINI, SELAMANYA PENGKHIANAT BANGSA MELAYU.

No comments:

Post a Comment