Tuesday, July 21, 2009

Satu Tindakan Bodoh dari PEWARIS

" Demonstrasi menentang Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) anjuran Gerakan Mansuhkan ISA (GMI) dan pakatan pembangkang bakal bertembung dengan ribuan pendukung akta kontroversi itu, 1 Ogos ini.

Majlis Permuafakatan Ummah (Pewaris) bersama sepuluh NGO Melayu bakal memimpin "rakyat Malaysia yang cintakan keamanan" berhimpun di Pasar Seni di ibu negara bagi menunjukkan sokongan mereka terhadap ISA.

Timbalan Presiden II Pewaris, Rahimuddin Md Harun ketika dihubungi Malaysiakini mengesahkan rancangan itu.

Katanya, dengan berpakaian putih, mereka akan berhimpun pada jam 1 tengah hari dan mengumpulkan tandatangan orang ramai meminta kerajaan mengekalkan akta tersebut.

"Kita juga bercadang hantar memorandum (mengekalkan ISA) kepada Yang di-Pertuan Agong jika dibenarkan," katanya.

Perhimpunan tersebut yang bertemakan "1Malaysia, Selamatkan Malaysia, Kekalkan ISA dan Pertahankan Hak Keistimewaan Orang Melayu" dibuat serentak dengan Himpunan MANSUH anjuran GMI yang ingin berarak ke Istana Negara. "

Sumber : http://www.malaysiakini.com/news/109002

Satu tindakan yang bodoh dari pendokong UMNO. Kenapa digelar pendokong UMNO?? Tema perhimpunan pun ikut Pak Najib punya idea. Agak bodoh tindakan mereka, apabila memilih tarikh yang sama dengan GMI. Memang Malaysia ada kebebasan bersuara. Tapi tindakan bersuara dengan sengaja menimbulkan pertembungan, banyak negatif dari positif yang akan terhasil. 

Akta ISA adalah akta yang zalim. PEWARIS pula adalah penyokong kezaliman ( akta ISA ). Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) pada masa ini bukan lagi undang-undang keselamatan negara sebaliknya menjadi undang-undang keselamatan kepada tokoh dan pemimpin parti yang memerintah kata Tuan Guru Haji Hadi, Presiden PAS.

No comments:

Post a Comment